top of page

1

Goud waard

Dit e-book is speciaal voor jou
Omdat ook JIJ GOUD waard bent!
Ik gun jou ook de mogelijkheid om stappen te zetten. Laat je inspireren door dit e-book. Veel succes met het lezen en het toepassen in de praktijk.

 

2

Inhoud

Goud Waard Inhoud Inleiding Stap 1

Blz.

2 3 4

Doelen stellen 6 Kwaliteiten en talenten zien 7 Uit je comfortzone 8 Keuze maken 9 Zorg goed voor jezelf 10 Ruim op en stel prioriteiten ... FOCUS 11 Trouw aan jezelf zijn 12

13

Stap 2
Stap 3
Stap 4
Stap 5
Stap 6
Stap 7
Meer weten?
Wil je nog (meer) ontwikkeling? 14 Bedankt 15 Kan ik je ergens mee helpen? 15

3

7 stappen naar succes en dus naar GOUD Voor een volgende stap in je carrière

Inleiding

TOP, dat je tijd investeert in jezelf én dat je nieuwsgierig bent naar wat er voor moois allemaal in je zit. Je bent op zoek naar (nog) meer Succes, je wilt mogelijk naar de TOP, naar het GOUD.

In dit e-book geef ik je 7 stappen die je kunt doorlopen. Soms volgen ze elkaar op en soms kunnen de stappen ook door elkaar worden gezet. Jij loopt je eigen pad. Elke stap die je zet, is een stap in jouw goede richting.

Mijn logo bestaat uit mijn naam met zeven cirkels, van klein naar groot en van licht naar donker goud. In mijn logo staat ook mijn naam Margreet Jonker en daar onder staat ‘voor een volgende stap’. De stap kan zijn in je carrière, maar ook in je dagelijkse zijn. De stappen beginnen mogelijk klein en je succes daarentegen ook. Maar navenant je meerdere stappen zet (zie ook de cirkels in mijn logo) ontstaan er grotere successen en wordt de kleur ook steeds gouder. Door klein te beginnen kun je groot eindigen.

Zeven is ook een magisch getal, vandaar dat ik ook gekozen heb voor 7 cirkels in mijn logo die staan voor de 7 stappen naar Succes en dus naar Goud.

Om je dromen en doelen te bereiken zal je stappen moeten zetten. Stappen die leiden tot succes.

Ik kan je vertellen dat ik in mijn leven het nodige (negatieve) heb meegemaakt, zowel zakelijk als privé. Soms moet je ervaringskundig zijn en het één en ander gevoeld hebben om datgene wat je bereikt hebt weer door te geven aan anderen.

Ik ken de afwijzing, het niet gezien en gehoord worden, de onzekerheid, de onderwaardering. Ik ben ziek geweest, heb echtscheidingen doorstaan, reorganisatie en een faillissement van werkgevers meegemaakt ... én dit alles heeft mij gevormd en heeft mij bewust gemaakt van wie ik in werkelijkheid ben. Ik mag zijn wie ik ben.

4

Terugkijkend op mijn leven kan ik nu zeggen dat het onzichtbare van toen nu zichtbaar is geworden. Oftewel in het verleden heb ik niet altijd kunnen reageren, zoals ik het nu wel zou doen. Ik was me er toen niet altijd bewust van; het was onzichtbaar voor mij. Nu ben ik vele ervaringen rijker, ouder, wijzer, bewuster én dus zichtbaarder.

Ik gun jou ook de zichtbaarheid. Ik gun je dat je met andere, en dus nieuwsgierige ogen de wereld in kan kijken. Kijk met verwondering, net als vroeger als kind. Als volwassene ben je die verwondering kwijt geraakt.
Kijk met nieuwe ogen de wereld in, luister met nieuwe oren en ontdek nieuwe kansen, invalshoeken en mogelijkheden.

Zowel het verleden, heden en toekomst liggen in elkaars verlengde. Maart let op, het verleden bepaalt niet je toekomst. Je bent zelf verantwoordelijk op dit moment voor je situatie, voor waar je naar toe wilt, voor welke stappen jij gaat zetten. Jij bent je eigen leider en jij hebt invloed in welke weg jij in wilt gaan of welke stap jij wilt zetten. Omdat je in het NU bent en in het NU een keuze kan maken en het dus NU anders kan doen, verandert je toekomst.

In mijn dagelijkse zijn maak ik ook nog steeds gebruik van de 7 stappen. Soms denk ik wel had ik ze maar eerder kunnen toepassen, maar blijkbaar was ik er nog niet aan toe. Jij bent er nu wel klaar voor.

Het mooie en verrassende is dat je het allemaal niet alleen hoeft te doen. Er is hulp en begeleiding.

Ik heb voor je 7 stappen uitgewerkt die je naar meer Succes kunnen leiden. Jij hebt het GOUD allemaal in je. Alleen is het soms wat verstopt of wat versloft. Aan jou om daar wat aan te doen!

In feite heb je de eerste stap al gezet. Namelijk om dit e-book aan te vragen en te lezen. Dat is het begin van het op zoek zijn naar je eigen GOUD en succes.

Misschien wel een leuke vraag vooraf.
Waar staat GOUD voor jou voor?
En beantwoord deze eerst voor je verder leest.

5

Voor mij staat GOUD voor het ultieme, de top, het glanzende, de uniciteit, voor de beste kwaliteit en talenten.

In de sport is het ‘het hoogst haalbare’ ... de gouden medaille, dan ben je de allerbeste.

GOUD staat voor mij ook voor Geven
Ontvangen
Uiten

Delen
GOUD is de waardering die we geven aan onszelf in het leven. Jij bent het WAARD.

Stap 1 Doelen stellen
Weet jij wat je wil? Dat is soms een moeilijke vraag. Toch een zeer essentiële in het leven.

Als je iets wilt krijgen in het leven en of dat nu een baan is, geld, een relatie of wat dan ook; stel een doel en streef dat na. En ook zeer belangrijk is om het doel naar je toe te trekken. Het doel naar je toe trekken is voor velen onbekend. Sommige noemen dat toeval of geluk. Maar wat velen niet weten is dat als we op ons best zijn, voldoening in ons werk hebben en een fijn leven hebben we veel succes aantrekken. Probleem is echter dat we zelf zo veel hindernissen en belemmeringen opwerpen en ons verhinderen om te stralen en dus om geluk af te dwingen

Succes is geen toeval, succes is een keuze. En jij bent verantwoordelijk voor je eigen leven en dus voor de keuzes die jij maakt.

Welk doel heb jij? Welke gewenste situatie heb jij voor ogen? Als jij een gewenst doel hebt, kan je stap voor stap hier naar toe werken.

Naast dat het belangrijk is wat je wilt speelt natuurlijk ook het waarom je iets wilt. Als je weet waarom je iets wilt, dan komen de waarden naar boven, die de zingeving in je leven bieden.

6

In mijn geval word ik heel blij en gelukkig (mijn waarden) als ik mensen kan inspireren om bijvoorbeeld de volgende stap te zetten, als ik mensen de inzichten kan geven dat ze voorbij hun angsten kunnen gaan en de juiste keuze te maken om te gaan groeien en bloeien. Mijn waarom zit o.a. in het dankbaar zijn om te mogen geven.

Ik geef mensen graag de opdracht om het wat te ontdekken door eerst stil te staan bij

 • waar hou je van?

 • waar word je blij van?

 • wat doe je het allerliefst?

 • wat geeft je energie?

 • wat maakt jou het meest gelukkig?

 • wat wil je bijdragen aan de wereld?

  Antwoorden hierop helpen je al een stuk op weg naar de gewenste situatie, naar jouw doel.

  Denk en handel groot. Durf groot te denken. Nee heb je en het potentieel zit in je. Gebruik het. Als je iets wilt, doe het dan.
  Denk vanuit het volgende, denk vanuit een dimensie om verder te komen. Met dezelfde inzet en dezelfde middelen kun je meer bereiken als je één aspect verandert.

  Je bent altijd 1 stap verwijderd van het volgende succes. En realiseer je dat wat je aandacht geeft, groeit. Geef voeding aan waar je naar toe wilt, dus aan je doelen. Geef geen voeding aan waar je vanaf wilt of aan je belemmeringen en/of beperkingen. Stop energie in dat waar het goed is.

  Stap 2 Kwaliteiten en talenten zien

  Als je je doel(en) weet is een volgende stap om te kijken naar je talenten en kwaliteiten.

  Ieder mens heeft kwaliteiten en talenten (GOUD) in zich, echter niet iedereen gaat op zoek.

  Kan jij opsommen waar je goed in ben? Kan jij zo maar 20 kwaliteiten van jezelf noemen én ook onderbouwen waarom je er goed in bent?

7

Veel mensen weten er een paar op te noemen. Ik merk vaak dat onze Calvinistische inslag ons bescheiden maakt en wij niet al te opschepperig zijn met onze kwaliteiten. Doe maar gewoon ... dan doe je al gek genoeg ... is bij velen met de paplepel ingegeven.

En toch heb je veel gaven, talenten en kwaliteiten mee gekregen.

Iedereen heeft wel dingen gedaan waarvan hij dacht: “Dat heb ik toch maar mooi voor elkaar gekregen”. Dat is een prestatie. Deze prestatie, ook wel successen genoemd (hoe klein dan ook) kunnen op heel veel verschillende gebieden liggen: werk, school, vrije tijd, relatie, opvoeding enz. Bovendien kunnen ze in alle levensperiodes liggen. Het gaat om prestaties waar je trots op bent. Dus niet wat anderen daar van vinden.

Elke prestatie geeft aan dat je iets kunt of kent, of dat je bepaalde persoonlijke eigenschappen hebt. Dit geeft een bepaalde kwaliteit aan.
Een kwaliteit is dus iets dat je

 • -  kunt

 • -  kent, of

 • -  bent.

  Beschrijf voor jezelf maar eens 1 of 2 prestaties / successen waar je trots op bent en waarom je daar trots op bent. Geef daarna aan welke kwaliteiten daar uit blijken.

  Je zult verstelt staan hoeveel je er het.

  Stap 3 Uit je comfortzone

  Als je altijd doet wat je deed, krijg je wat je kreeg.
  “Never change a winning team”. Dus als iets succesvol is, ja dan houden zo!

  Echter hoe vaak doe je hetzelfde, en levert het geen winst op. Voor veiligheid kiezen is heel veilig, maar maakt het je ook blij? Ben je tevreden met hoe het nu is ... of kijk je naar een gewenste situatie waar je naar toe wilt?

  Ik nodig je graag uit om het eens van een andere kant te bekijken. Ga eens OMDENKEN ofwel her-kaderen.

8

Bekijk jezelf eens van een afstand? Welke tip geef je die persoon?

Denk eens terug aan een situatie waarin je het anders deed, dat je uit je comfortzone ging? Wat heeft dit je opgeleverd?

Uit ervaring weet ik dat iedereen positief terug blikt op de nieuwe ervaring ... ook als was het in eerste instantie spannend.
Soms moet je van kliffen springen, het diepe water in, om de parels die op de bodem liggen te pakken.

Ik daag je uit. Kom uit je comfortzone. Kijk niet naar de angst, maar naar de uitdaging, naar wat het je op kan leveren.

Dit brengt me meteen naar de volgende stap van keuze maken.

Stap 4 Keuze maken Er is altijd een keuze. Ook niet kiezen is een keuze.

En bij stap 1 bij ‘Doelen stellen’, schreef ik ook al, dat Succes geen toeval is, maar ook een keuze.

Wat bij mij altijd opvalt is dat veel mensen keuzes maken op basis van angst(en). Bijvoorbeeld mijn werk is niet echt leuk maar ik blijf maar zitten bij mijn huidige werkgever, want de hypotheek ... of ... ik heb nu een vast contract ... of ..... En let wel, soms begrijpelijke angsten.
Angst werkt echter verlammend en is een slechte raadgever.

Ik daag mensen uit om naar de tegenpool van de angst te gaan. Zelf ben ik het voorbeeld van lang blijven hangen in zekerheden van loondienst. Totdat ik toch een paar jaar geleden voor mijzelf startte. Ik begon met trainings- en coaching bureau Margreet Jonker, met nul komma nul opdrachten, met een banksaldo van € 3.000,- en als alleenstaand ouder met 2studerende kinderen. Maar ik had zo’n enorme flow van binnen en een innerlijke keuze gemaakt dat ik dit succesvol zou gaan neerzetten. En het loopt goed en daar ben ik zelf verantwoordelijk voor. Ik ben de trotse eigenaar. Ik weet wat mijn doel is en zet mijn kwaliteiten en talenten in en heb mijn keuze gemaakt om mijn passie te volgen. Dat is mijn GOUD.

9

Welke keuze maak jij?
Kies je voor jezelf of laat je de keuze bij de ander en volg je?

Een mooie manier om te leren kiezen is uiteten gaan in een restaurant. Hoeveel gerechten staan er wel niet op de menukaart?
Hoe maak jij de keuze bij een menukaart?
Kies je voor het vertrouwde? Laat je je leiden door prijs? Of is het je gevoel, smaak die de keuze maakt op dat moment?

Ga ook bij deze keuze in een restaurant eens uit je comfortzone en kies eens iets wat je niet kent?
Laat de keuze je ook eens verrassen?

Iedere keuze die we maken heeft consequenties. Onze keuzes maken wie we zijn en worden en met wie we omgaan en waar we wonen, werken e.d. Keuzes bepalen onze toekomst. Veel mensen denken niet of te weinig na over de keuzes die ze hebben in het leven. Vaak wordt er voor je gekozen ... of je rolt ergens in .... of ....?

Door je inzicht te vergroten, door meer reflectie en bewustwording, door meer de tijd te nemen kan je ook beter leren om keuzes te maken. Ook gevoel en intuïtie, naast je verstand, helpen je om de juiste keuzes te maken.

Voordeel van keuzes maken is dat je ook veel duidelijker bent. Zowel naar jezelf als naar de ander.

Als ik aan mijn gasten vraag : Wat wil je drinken? en ik krijg het antwoord doe maar wat, dan weet ik niet wat ik in moet schenken. Veel fijner is het als ze zeggen ik wil graag een kop koffie of een glas rode wijn of ... Voor mij duidelijk en de ander weet ook echt wat deze wil

Dus ... let maar eens op hoe duidelijk ben jij in je keuzes? En je bent nooit te oud om opnieuw keuzes te maken ... elke minuut van de dag kan en mag je kiezen.

Stap 5 Zorg goed voor jezelf

Het valt me op dat veel mensen hard voor zich zelf zijn. Ze moeten veel van zichzelf en mogelijk ook vanuit de omgeving.
Moet het altijd of mag het?

10

Ik ben absoluut niet tegen hard werken en ergens hard voor willen knokken e.d. Maar doe dit wel vanuit zachtheid, vanuit liefde of vanuit trouw zijn aan jezelf. Doe wat past en goed voelt en niet omdat het hoort of moet.

“Leg er je hart en ziel in” is een mooie uitdrukking. En het is o zo waar. Liefde voor je vak heb je dat? Passie is een grote drijfveer. Als je vanuit passie handelt, gebeurt er iets. Het is dan de passie waarmee je mensen inspireert, waarmee je mooie dingen kunt bedenken, kunt maken, kunt overtuigen, daar komt de creativiteit tot uiting. En dan is dat niet hard werken maar wel met je hart werken.

Leef en werk jij vanuit je hart?
Hart met een t geschreven is totaal wat anders dan hard met een d.

Ik gun mensen dat ze met hun hart leven in plaats van hard zijn. Volg je hart ... het klopt!

Stap 6 Ruim op en stel prioriteiten .... FOCUS

Herken je dat je dingen voor je uitschuift en uitstelt om het doen? Hoe zit het met de ruimte in je leven? Heb je de tijd? Neem je de tijd?

Als je iets nieuws in je leven wilt, moet je er eerst ruimte voor maken. Waarschijnlijk moet je eerst iets opruimen. Het maakt niet uit wat je weg doet, als je maar opruimt. Materie is in wezen energie, dus alles wat je wegdoet aan ballast, geeft ruimte.

Onze moeders, oma’s en voorouders hielden niet voor niets in het voorjaar grote schoonmaak. Het gaf ruimte en mogelijkheden voor nieuwe ontwikkelingen en mogelijk succes.

Sta bij jezelf maar eens stil, waar je bijvoorbeeld zo moe van wordt. Waar zit je mee in de sleur? Waar loop je in je werk, kantoor, relatie e.d. op leeg, ofwel wat put je uit?

Ruim op! Hoe meer ruimte je creëert, hoe meer ruimte er is in je leven voor goede dingen.

‘Less is more’ is een principe wat werkt. Kijk of je iets echt nodig hebt en anders geef het weg. Het maakt je echt lichter.

11

Je leven is een reis. Neem zo weinig bagage mee op de reis. Zo wordt je reis lichter. Wat gisteren gebeurd is, was gisteren. Laat zo pijn, verdriet, verlies e.d. geen belemmering zijn voor vandaag. Houd de Focus op het NU.

Maak je leven eenvoudiger. Breng structuur aan en focus je op datgene wat belangrijk is. Zeg wat vaker nee en volg je hart. Ben hier ook trouw aan jezelf.
Dit brengt me meteen naar de volgende belangrijke stap.

Stap 7 Trouw aan jezelf zijn
We kunnen veel meer dan we denken. Ons GOUD zit in ons, echter we (her)kennen het niet

meer.

En we zijn ook nog veel meer dan ons denken. We zijn veel grootser, krachtiger. Onze gedachten beperken onze ‘grootsheid’. Onze gedachten maken ons klein.

Hoe vaak geef jij jezelf op de kop omdat het stom is dat ... of omdat jij denkt dat je het toch niet kan ... of dat je niet goed genoeg bent .... of niets voorstelt ... of ....?

Dit maakt dat we het vertrouwen in onszelf kwijt raken of al kwijt zijn. We geloven onze gedachten in plaats van de kwaliteiten en talenten die we al bij stap 2 hebben ontdekt.

Waar zit het geloof in je zelf? Hoe voelt bij jou zelfvertrouwen?

Als je terug blikt op je successen, ben je dan zelfverzekerd en trots op jezelf? Heb je dan zelfvertrouwen?

Ja dus. Het zit in je. Alleen wij zijn geneigd om altijd maar naar het negatieve te kijken en niet naar het positieve. We kijken naar wat we niet kunnen, in plaats naar wat we wel kunnen en naar de mogelijkheden. En hoe vaak verloochen je jezelf ten koste van een ander?

Het is tijd voor jezelf. Jij bent aan zet.
Leef niet het leven van een ander. Word en blijf jezelf. Denk en handel vanuit je eigen kracht en blijf dicht bij je zelf.

Trouw zijn aan je zelf is jezelf toe staan te vertrouwen.

12

Trouw zijn aan jezelf is: echt voelen wat wil IK? Welke kant wil IK op? Het is IK tijd.

Dit waren de 7 stappen naar succes en dus naar GOUD.

Het mooie is als je al deze 7 stappen met elkaar integreert, dat je dan zal je merken dat je leven moeiteloos gaat. Dat succes komt en dat er succes is.

Je weet namelijk wat je wilt, je kent je eigen kwaliteiten en talenten. Je weet waar je successen zitten en waar jij trots op bent. Je hebt voor jezelf de keuze gemaakt. Jij bent er verantwoordelijk voor. Jij hebt de ruimte gecreëerd en als je trouw bent aan jezelf is er geen angst, alleen maar flow, passie en liefde.

Stap voor stap zet je kleine of grote passen. Elke keer weer ben jij aan zet. Jij hebt het bewustzijn om voor jezelf te gaan. Het GOUD zit in jou! Jij bent het Waard.

Meer weten?

 • Wil je nog meer weten over de 7 stappen?

 • Wil je meer weten hoe je de juiste stappen moet zetten?

 • Wil je leren dit (nog) meer in je huidige leven te integreren?

 • Wil je (nog) succesvoller worden in je werk, privé e.d.?

  Ik kan je op al deze vragen antwoorden bieden in zowel training als in coaching.

  Trainings- en coaching bureau Margreet Jonker zet graag mensen in hun innerlijke kracht om van hieruit een volgende stap te zetten.

13

Wil je (nog) meer ontwikkeling?

Te denken valt aan:

Coaching

Gebruik maken van een coach betekent een investering in jezelf, in jouw persoonlijke groei en ontwikkeling. Je leert goed naar je eigen gedrag, kwaliteiten en overtuigingen te kijken. Ik neem je mee naar wie je werkelijk bent, wat je werkelijk kunt en wilt, namelijk naar jouw levensmissie. Je wordt leider over je eigen leven.

Loopbaan coaching

Weet je het even niet meer in je werk? Loop je vast? Is de passie er uit?
Je weet wel welke richting je op wilt, maar niet wat de volgende stap is?
Ik neem je mee en begeleid je om een volgende stap naar een nieuwe uitdaging in je carrière te zetten.

Outplacement

Ben je op zoek naar een andere baan, omdat het bedrijf waar jij voor werkt gaat reorganiseren? Of ben je noodgedwongen op zoek naar een andere functie, omdat je in een arbeidsconflict bent geraakt? Dan biedt een outplacementtraject uitkomst. Met het outplacementtraject richt ik me op jouw groei en nieuwe kansen voor jou! Het levert vaak een baan op die beter bij jou past. Ik hoor vaak: “Had ik dit maar jaren eerder gehad”.

Sterkere versie van jezelf met NLP

NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) biedt praktische handvatten om effectiever in het leven te staan. Het is toepasbaar in iedere situatie waarin je met communicatie te maken hebt. NLP, voor meer inzichten, meer vaardigheden, betere communicatie en meer succes.

Maatwerk

Ook bied ik maatwerk. Dus wil je iets anders maar weet je nog niet precies hoe het er voor jou uitziet, neem dan contact op. Ik luister naar jou en naar wat je precies wilt en bied daar het juiste traject voor aan.

Ik help je graag verder.

14

Bedankt

Graag wil ik je hartelijk danken voor het lezen van dit e-book.
Mijn advies: Ga het vooral oefenen en toepassen. Het gaat om de bewustwording. Begin met kleine situaties en pas het steeds meer toe. Je kunt het ... je hebt het GOUD in je.

Natuurlijk ben ik heel benieuwd welke resultaten het jou oplevert. Dus aarzel niet en stuur een mail als jij je eerste successen boekt. Ik hoor het graag!

Succes!

Kan ik je ergens mee helpen?

Bel me en we maken een vrijblijvende afspraak! Onder het genot van een kop koffie of thee bespreek ik graag de mogelijkheden.

Margreet Jonker

 

06 1700 8984

Voor meer informatie en achtergronden

www. margreet jonker.nl Linked IN Facebook Twitter

   

15

bottom of page