top of page

Jij bent talentvol!


Focus op je sterke punten!


Het ontwikkelen van je talenten is belangrijker dan het ontwikkelen van je zwakke kanten. Als het om persoonlijke ontwikkeling en groei gaat, zijn we vaak geneigd om de focus te leggen op waarin we niet goed zijn. We richten onze aandacht op de zwakke punten in plaats van op de sterke. We richten ons sneller op onze fouten dan onze vooruitgang.


Door ons te richten op onze zwakke kanten worden we steeds weer met onze neus op de feiten gedrukt, iets niet te kunnen. Maken we een fout, dan wordt het als falen gezien. Meer en meer worden we ons bewust van hetgeen we niet kunnen. We voelen dat we niet "goed genoeg" zijn.

Het maakt ons onzeker en zorgt ervoor dat we aan onszelf gaan twijfelen.

Zo krijgen we minder zelfvertrouwen.


Doe waar je goed in bent!

Waar word jij blij van?

Doen waar je goed in bent en het inzetten van je talent resulteert in het ervaren van positieve emoties. Positieve emoties ontplooien het gevoel van welbevinden, blijdschap en geluk. Ze werken als een spiraal. Door het ervaren van positieve emoties wordt er een grotere veerkracht ontwikkeld.

Er ontstaat meer zelfvertrouwen, je ervaart meer geluk en het levert positieve energie op.


Het ontdekken van talenten gaat verder dan kijken naar de manier waarop het talent tot uiting komt.


Talenten zitten in een diepere laag, ze laten zien wie je werkelijk bent. Het gaat vooral om dat laagje eronder, wat máákt dat je er goed in bent.


Dat diepliggende laagje is wie je bent!

En dat uit zich in wat je doet. Wil jij je talenten ontdekken?


Ontdek jouw talenten en kernkwaliteiten in loopbaancoaching,


Lees hier verder....Comments


bottom of page